Składniki:
- ½ kg zielonej soczewicy
- bakłażan
- 4 łyżki oliwy
- ¼ kg pieczarek
- 4 ząbki czosnku
- kolendra
- sól
- pieprz
Składniki: 1 kg karkówki 2 bakłażany 4 łyżki oleju sól pieprz pieprz ziołowy ostra papryka 1 l soku pomidorowego Sposób wykonania: Bakłażany pokroić kostkę, którą oprószyć solą i odstawić na chwilę na sicie aby obciekły z nadmiaru soku. Wówczas opłukać je pod bieżącą wodą i przełożyć do garnka. Podlać je połową oleju i 3 łyżkami…
Składniki: 1 cukinia 1 bakłażan ½ szkl mąki 1 łyżka bułki tartej 4 łyżki oliwy z oliwek sól Sposób wykonania: Obranego bakłażana i cukinię pokroić w cienkie plasterki. Następnie oprószyć je solą po czym obtoczyć je bułce tartej wymieszanej z mąką. Smażyć je kilka minut na rozgrzanym tłuszczu na złoto z obu stron. Podawać…
Składniki: 1 bakłażan 1 łyżeczka posiekanych listków mięty 1 łyżeczka posiekanego oregano 2 łyżki oliwy z oliwek 1 ząbek czosnku 1 łyżka białego octu winnego sól pieprz cukier Sposób wykonania: Obranego bakłażana pokroić na kawałki, które oprószyć solą i odstawić na 15 minut. Po tym czasie gotować na parze około 10 minut do miękkości. Wówczas…