Składniki: 6 gruszek z kompotu Polewa: ½ kostki masła ½ szklanki wody 1 ½ szklanki mleka 2 łyżki cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 3 łyżki kakao kilka kropli olejku rumowego, lub kieliszek koniaku ½ szklanki rodzynek Sposób przyrządzenia: Połówki gruszek ułożyć na półmisku. Masło, wodę, cukier, cukier waniliowy, kakao, gotować, mieszając w rondelku na małym…
Tag: aromatyczny
Listy
Deser z serka homogenizowanego o wiśniowym smaku
by Dagmara Pasich • • 0 Comments
Składniki: 1 pojemnik serka homogenizowanego 1 wiśniowa galaretka ½ kostki masła cukier waniliowy 6 białek szklanka wody Sposób przyrządzenia: Galaretkę rozpuścić w szklance przegotowanej gorącej wody i ostudzić. Masło rozetrzeć z cukrem waniliowym i serkiem. Białka ubić na sztywno pianę, wszystkie składniki wymieszać. Przełożyć do pucharków. Schłodzić w lodówce ,przed podaniem posypać bakaliami.
Listy
Krem cytrynowy
by Kasia Szczurek • • 0 Comments
Listy
Kawowy krem z bakaliami i bezą
by Dominika Ptak • • 0 Comments
Listy
Gruszki w czekoladowym sosie babci Zosi
by Ala • • 0 Comments
Składniki: 3 dojrzałe gruszki 1 szklanka łuskanych orzechów laskowych 2 łyżki soku cytrynowego 2 łyżki dżemu pomarańczowego 1 tabliczka gorzkiej czekolady 4 łyżki sherry 1 łyżeczka masła 125 ml śmietany kremówki Sposób przyrządzenia: Gruszki umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne i przekroić na połówki. Ułożyć je obok siebie w płaskiej foremce. Pomarańczowy dżem utrzeć z sokiem…