Składniki:
- ½ arbuza
- papryczka chili
- 2 ząbki czosnku
- kilka gałązek mięty
- 1 cukinia
- pieprz
- 2 łyżeczki soku z limonki
Składniki: 1 owoc mango ½ kg arbuza sok z jednej limonki 1 łyżka cukru 25 ml koniaku kilka listków bazylii Sposób wykonania: Owoce umyć pod bieżącą wodą po czym je obrać i pokroić w kostkę. Następnie sok z limonki utrzeć razem z cukrem. Wówczas dodać jeszcze koniak, połączyć. Sosem skropić sałatkę. Udekorować listkami bazylii. Wstawić…
Składniki: 1 kg arbuzów 10 dag chrzanu 3 łodygi kopru z baldachami 2 łyżki soli 1 łyżeczka cukru kilka ziarenek pieprzu Sposób wykonania: Umyte arbuzy obrać i pokroić po czym przełożyć do garnka. Zalać litrem wody i gotować około 5 minut. Po tym czasie odcedzić arbuzy, zachowując wodę i ułożyć je w słoikach. Do każdego…
Składniki: 1 kg arbuza ¾ kg cukru cukier waniliowy Sposób wykonania: Obranego arbuza pokroić w kostkę, usuwając pestki, wówczas zasypać go cukrem i wstawić do lodówki na 2 godziny. Po tym czasie smażyć arbuza na małym ogniu, aż stanie się szklisty. Wówczas dodać cukier waniliowy, wymieszać i przełożyć do słoików. Szczelnie zakręcić i odstawić dnem…
Składniki 1 ,5 kg arbuza tylko czerwony miąższ 1 ,5 szklanki cukru 2 szklanki soku z limonki 3 łyżki drobno pokrojonych listków mięty 3 szklanki zimnej wody 1 szklanka kostek lodu Sposób wykonania: Miąższ arbuza pokroić na mniejsze kawałki, które zasypać cukrem. Dokładnie rozetrzeć po czym wlać do niego sok z limonki oraz posiekane listki…