Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: arbuz

Konfitury z arbuza z cukrem waniliowym

Składniki: 1 kg arbuza ¾ kg cukru cukier waniliowy Sposób wykonania: Obranego arbuza pokroić w kostkę, usuwając pestki, wówczas zasypać go cukrem i wstawić do lodówki na 2 godziny. Po tym czasie smażyć arbuza na małym ogniu, aż stanie się szklisty. Wówczas dodać cukier waniliowy, wymieszać i przełożyć do słoików. Szczelnie zakręcić i odstawić dnem…

Koktajl z miąższu arbuza

Składniki 1 ,5 kg arbuza tylko czerwony miąższ 1 ,5 szklanki cukru 2 szklanki soku z limonki 3 łyżki drobno pokrojonych listków mięty 3 szklanki zimnej wody 1 szklanka kostek lodu Sposób wykonania: Miąższ arbuza pokroić na mniejsze kawałki, które zasypać cukrem. Dokładnie rozetrzeć po czym wlać do niego sok z limonki oraz posiekane listki…