Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: arbuz

Kruszon z arbuzem

Składniki: 1 arbuz 100 ml soku jabłkowego 2 łyżki cukru 2 butelki białego wytrawnego wina 2 butelki wina musującego Sposób wykonania: Z miąższu arbuza wydrążyć specjalną łyżeczką miąższ. Wlać do niego sok jabłkowy i białe wino oraz dodać cukier. Wstawić do lodówki na 2 godziny. Po tym czasie wlać wino musujące.

Sałatka z arbuza i porzeczek

Składniki: arbuz 20 dag porzeczki 30 dag ciemnych drobnych winogron 3 renklody 1 kieliszek rumu listki świeżej mięty tub melisy do dekoracji Sposób wykonania; Z arbuza specjalną łyżeczką wydrążyć kuleczki. Winogrona pozostawić w całość lub przekroić na połówki, obrane jabłka pokroić w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą i skropić rumem. Na koniec posypać porzeczkami…