Składniki: 1 arbuz 100 ml soku jabłkowego 2 łyżki cukru 2 butelki białego wytrawnego wina 2 butelki wina musującego Sposób wykonania: Z miąższu arbuza wydrążyć specjalną łyżeczką miąższ. Wlać do niego sok jabłkowy i białe wino oraz dodać cukier. Wstawić do lodówki na 2 godziny. Po tym czasie wlać wino musujące.
Tag: arbuz
Listy
Sałatka z arbuza i porzeczek
by Krystyna Rzepa • • 0 Comments
Składniki: arbuz 20 dag porzeczki 30 dag ciemnych drobnych winogron 3 renklody 1 kieliszek rumu listki świeżej mięty tub melisy do dekoracji Sposób wykonania; Z arbuza specjalną łyżeczką wydrążyć kuleczki. Winogrona pozostawić w całość lub przekroić na połówki, obrane jabłka pokroić w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą i skropić rumem. Na koniec posypać porzeczkami…
Listy
Sałatka z arbuza i poziomek
by Barbara • • 0 Comments
Składniki: 1 arbuz 20 dag poziomek 1/3 szklanki cukru pudru 3/4 szklanki śmietanki Sposób wykonania: Z melona wydrążyć specjalną łyżeczką kuleczki i dodać do nich oczyszczone maliny. Następnie śmietankę ubić razem z cukrem i polać owoce.
Listy
Arbuz z koniakiem
by Julia • • 0 Comments
Składniki: 1 arbuz 2-3 łyżki cukru pudru sok z cytryny 1 kieliszek koniku Sposób wykonania: Z arbuza wydrążyć specjalną łyżeczką kuleczki. Posypać je cukrem pudrem i skropić sokiem z cytryny oraz rumem.
Listy
Sałatka z arbuza z szynką
by Kasia Winnicka • • 0 Comments
Składniki: 40 dag miąższu arbuza 20 dag szynki Sposób wykonania: Z arbuza wydrążyć specjalną łyżeczką kulki. Przełożyć je do salaterki i posypać paseczkami szynki.