Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: antrykot

Pieczony antrykot

Składniki: 1 kg antrykotu z kością 2 łyżki oliwy sól pieprz Sposób wykonania: Mięso oczyścić, po czym z kości żebrowej usunąć błony i mięso. Następnie całość oprószyć pieprzem i natrzeć oliwą i zarumienić z obu stron na suchej patelni. Po tym czasie przełożyć do naczynia żaroodpornego, wstawić do piekarnika rozgrzanego do 220 stopni i piec…

Antrykot wołowy z jabłkami

Składniki: 50 dkg mięsa wołowego z górnicy 2 jabłka 2 łyżki oleju ½ szklanki dobrej śmietany sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Jabłka obrać, pokroić w poprzek na okrągłe plastry, usunąć gniazda nasienne. Mięso umyć, osuszyć, pokroić na kotlety o grubości około 2 cm. Umieścić każda porcję w woreczku foliowym i używając młotka do mięsa rozbić lekko,…