Składniki:
- majonez
- 1 łyżeczka przecieru pomidorowego
- 1 łyżeczka ostrej musztardy
- 5 dag żółtego sera (tartego)
- 2 ząbki czosnku
- szczypta pieprzu cayenne
- bułka bagietka
Sposób przyrządzenia:
Majonez,przecier pomidorowy,musztardę i ser włożyć do miski.Obrany czosnek rozgnieść w prasce.Wszystkie składniki razem wymieszać.Masę utrzeć na krem,przyprawić na ostro musztardą z dodatkiem pieprzu cayenne.Bagietkę pokroić w cienkie kromki i posmarować kremem.Kromki ułożyć rzędami na ruszcie,pod ruszt wsunąć blachę.Zapiekać w gorącym piekarniku 5-10 minut w tem.180 stopni,albo grillować,aż wierzchnia część grzanek nabierze złotego koloru.Jeżeli grzanki mają stanowić zakąskę podajemy je do bulionu.
SMACZNEGO ŻYCZY SARA!!!!!