Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Potrawka z kurczaka z ryżem i cukinią krok po kroku

Składniki:

    2 kg ud z kurczaka
    1 szklanka ryżu
    1 średnia cukinia pokrojona wzdłuż na ćwiartki i w plastry
    1 łyżka masła
    1 średnia cebula pokrojona w kostkę
    4 ząbki czosnku drobno posiekane
    2,3 szklanki zupy pieczarkowej w puszce lub zrobionej z zupy w proszku
    zielenina (koperek, pietruszka) drobno posiekana

    Sposób przyrządzenia:
    Umyte górne części ud kurczaka zalewamy 4 szklankami wody z rozpuszczoną w niej ½ szklanki soli. Odstawiamy na kilka godzin.
    W dużym rondlu który może być użyty do pieczenia w piekarniku rozgrzewamy masło.

    Gdy masło się rozgrzeje dodajemy do rondla ryż.

    Podgrzewamy mieszając do momentu aż ryż nie będzie już szklisty, dodajemy posiekaną cebulę i czosnek.

    Dodajemy pokrojoną w plastry cukinię i chwilę dusimy razem. W międzyczasie rozcieńczamy zupę pieczarkową.

    Do rondla wlewamy zupę pieczarkową i mieszając doprowadzamy do wrzenia, przyprawiamy do smaku.

    Dodajemy wyjętego z zalewy i opłukanego kurczaka.

    Rondel wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni C i zapiekamy przez około 1 godzinę.

    Po wyjęciu z piekarnika potrawę po kilku minutach przekładamy do salaterki, posypujemy zieleniną i podajemy.

    Smacznego.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *