Składniki:
-
- 1 opakowanie (ok. 30 dkg) makaronu spaghetti
- 25 dkg odwłoków krewetek
- 4 łyżki masła
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 2 łyżeczki mielonego czosnku lub kilka ząbków drobno posiekanych
- sól, biały pieprz
- zielenina
Sposób przyrządzenia:
W dużym rondlu rozgrzać masło, dodać czosnek, na małym ogniu smażyć przez około 1 minutę.
Wcześniej wypłukane krewetki dodać na patelnię ( w jednej warstwie) i smażyć przez około 4 minuty aż zmienią kolor, a mięso nie będzie szkliste. Przełożyć na talerz i odstawić w ciepłe miejsce.
Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu, odcedzić. Przełożyć na patelnię i dodać krewetki. Podgrzewać mieszając. Przed podaniem posypać zieleniną, tartym parmezanem i białym pieprzem.