Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Potrawka meksykańska

Składniki:

  • 2 średnie kiełbasy
  • 1 cebula
  • 5 pieczarek
  • puszka kukurydzy
  • puszka fasoli
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • cukier
  • olej do smażenia
  • ostra i słodka papryka w proszku Kamis

    Przygotowanie:
    Kiełbasę pokroić w grubsze plastry i podsmażyć, aż się zrumieni. Pieczarki pokroić w plasterki, cebulę w kostkę .Pieczarki i cebulę dodać do kiełbasy i dusić  do miękkości. Potrawkę podlać wodą i dodać koncentrat pomidorowy. Podsypać cukrem, aby danie nie było kwaśne. Do smaku dodać papryki i dusić 10 minut pod przykryciem. Na koniec dodać osączoną z zalewy kukurydzę i fasolę delikatnie mieszając. Dusić jeszcze 2 minuty.

    Przepis nadesłano na Konkurs Kuchnie Świata przez Marzenę

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *