Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Porady i Ciekawostki

Porady i Ciekawostki

Fakty o kuchni i produktach

Zupa pieczarkowo-ziemniaczana

Chcesz zaskoczyć swoich przyjaciół? Przygotuj im smaczną zupę. Dziś zupa pieczarkowo-ziemniaczana. Do wykonania naszego przepisu potrzebujesz: pieczarek, ziemniaków, wywaru z warzyw oraz przypraw.  

Składniki:

  • 1,2 l wywaru z warzyw
  • 250 g pieczarek
  • 200 g kartofli
  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżka mąki
  • 1 łyżka drobno pokrojonej pietruszki
  • ½ cytryny
  • sól
  • pieprz

Pulpety cielęce ze szpinakiem

Fajny przepis na urozmaicenie pulpetów czy mielonych kotlecików. Czyni nasz przepis na mielone pulpety ze szpinakiem. Do ich wykonania potrzebujesz: mielonej cielęciny, liści szpinaku, cebuli, żółtek oraz przypraw.

Składniki:

  • cielęcina i wątroba z rosołu
  • 30 dag szpinaku
  • 1 cebula
  • 1 łyżka masła
  • sok i starta skórka z ½ cytryny
  • 2 surowe żółtka
  • mąka
  • sól
  • pieprz