Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pomidory z czosnkiem konserwowane

Składniki:

    • 1 kg dojrzałych twardych pomidorów
    • 1 główka czosnku
    • natka pietruszki

    Zalewa:

    • 1 litr wody
    • 3 łyżki cukru
    • 1 łyżka soli
    • 1 łyżka octu spirytusowego


    Sposób przyrządzenia:
    Pomidory umyć. Mniejsze przekroić na połowę, większe na ćwiartki.. W sterylnie czystych słojach układać pomidory, przekładać czosnkiem i gałązkami pietruszki. Przygotować zalewę. Wszystkie składniki zalewy wymieszać, doprowadzić do wrzenia, gotować 3 minuty, schłodzić. ,Tak przygotowaną zalewą zalać pomidory, szczelnie zamknąć. Pasteryzować 10 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *