Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Polenta z pieczarkami

Składniki:

  • 1 kg pieczarek
  • 2 ząbki czosnku
  • 6 łyżek oliwy
  • 2 łyżki tymianku
  • 500 ml oleju
  • 6 prostokątów zimnej polenty
  • sól
  • pieprz

    Sposób wykonania:
    Na rozgrzaną oliwę wrzucić posiekany czosnek i zeszklić go, wówczas dodać posiekane ogonki grzybów, trzymać na ogniu ok. 5 minut i wrzucić pokrojone  kapelusze.
    Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Następnie dodać tymianek i trzymać na ogniu ok. 4-5 minut.
    W między czasie na osobnej patelni usmażyć kwadraty polenty po czym na każdy kawek rozłożyć grzybowy farsz.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *