Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Placuszki z łososiem

Składniki:

  • 50 dkg filetów z łososia
  • 2 cebule
  • 2 jajka
  • 3 łyżki mąki pszennej
  • sól, pieprz
  • olej

    Sposób przyrządzenia:

    Filety umyć, osuszyć, pokroić w kostkę o boku około 1 cm. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę. Cebulę i kostki łososia wymieszać, zrosić olejem, odstawić do lodówki na około 2 godziny. Jajka, przyprawy i mąkę zmiksować dodać do łososia z cebulką. Na patelni rozgrzać olej, smażyć na nim lekko rumieniąc placuszki z przygotowanego ciasta. Przed podaniem udekorować półmisek sałatą i plastrami ogórka.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *