Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Placek z oliwkami

 

Składniki:

 

  • 8 dag zielonych oliwek
  • 8 dag mąki kukurydzianej
  • 4 jajka
  • 1 szkl. śmietanki
  • ½ szkl. przecieru pomidorowego
  • 4 łyżki oliwy
  • 1 gałązka tymianku
  • pieprz

 

 

Sposób wykonania:
Oliwki pokroić na ćwiartki i przełożyć je do formy wysmarowanej masłem.
Następnie jajka ubijać trzepaczką.
W trakcie nie przerywając ubijania dodawać mąkę, śmietanę, potem olej a na koniec przecier.
Doprawić całość tymiankiem oraz pieprzem.
Powstałym ciastem zalać oliwki w formie.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 210 stopni i piec około 35 minut.
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *