Składniki:
- 150 g mąki
- ½ kostki masła
- 2 jajka
- 3 łyżki cukru
- łyżeczka proszku do pieczenia
- imbir mielony
- sól
- tłuszcz
- bułka tarta
- 200 ml miodu
- 2 jajka
- 100 g rodzynków
- 150 g wiórków koksowych
- mielony imbir
- 40 g niesolonych posiekanych orzechów arachidowych
Sposób wykonania:
- Masło utrzeć razem z cukrem po czym dodawać stopniowo jajka nie przerywając ucierania
No koniec dodać mąkę, proszek do pieczenia, szczyptę soli oraz imbir.
Dokładnie wymieszać i przelać do formy.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 10 minut.
W między czasie miód utrzeć razem z jajkami, wówczas dodać wiórki kokosowe rodzynki, orzechy oraz imbir.
Powstałą polewę wylać na ciasto po upieczeniu i ponownie wstawić d piekarnika jeszcze na 30 minut.