Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Bananowa babka

Składniki:

  • 4 jajka
  • 1 szkl. cukru
  • 1 szkl. stopionego masła
  • 4 banany
  • ½ łyżeczki aromatu waniliowego
  • 2 szkl. mąki
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • 1 szkl. wiórków koksowych
  • 100 g orzechów włoskich
  • 50 g kandyzowanych wiśni
  • 50 g kandyzowanych ananasów
  • masło
  • bułka tarta

Sposób wykonania:

  1. Jajka zmiksować razem z masłem, cukrem oraz aromatem waniliowym.
    Nastąpienie nie przerywając ucierania dodać obrane i rozgniecione banany.
    Wsypać jeszcze mąkę wymieszaną z wiórkami, solą oraz proszkiem do pieczenia.
    Na koniec wrzucić jeszcze banany, wiśnie oraz orzechy.
    Przelać ciasto do formy wysmarowanej masłem i pospanej bułką tartą.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 40 minut.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *