Składniki:
- 4 jajka
- 1 szkl. cukru
- 1 szkl. stopionego masła
- 4 banany
- ½ łyżeczki aromatu waniliowego
- 2 szkl. mąki
- łyżeczka proszku do pieczenia
- szczypta soli
- 1 szkl. wiórków koksowych
- 100 g orzechów włoskich
- 50 g kandyzowanych wiśni
- 50 g kandyzowanych ananasów
- masło
- bułka tarta
Sposób wykonania:
- Jajka zmiksować razem z masłem, cukrem oraz aromatem waniliowym.
Nastąpienie nie przerywając ucierania dodać obrane i rozgniecione banany.
Wsypać jeszcze mąkę wymieszaną z wiórkami, solą oraz proszkiem do pieczenia.
Na koniec wrzucić jeszcze banany, wiśnie oraz orzechy.
Przelać ciasto do formy wysmarowanej masłem i pospanej bułką tartą.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 40 minut.