Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Placek drożdżowy dla leniwych

Ciasto:

  • 2 jajka
  • 1 szkl. cukru
  • ½ kostki masła
  • ½ szkl. mleka
  • 2 łyżki rodzynków
  • 2 łyżki smażonej w cukrze skórki pomarańczowej
  • 50 g drożdży
  • 5 suszonych moreli
  • 2 szkl. mąki
  • masło
  • bułka tarta

    Dekoracja:

  • 2/3 szkl. cukru pudru
  • sok z cytryny

    Sposób wykonania:

    1. Masło roztopić w ciepłym mleku po czym dodać cukier, jajka oraz pokruszone drożdże.
      Całość dokładnie wymieszać i odstawić pod przykryciem na całą noc.
      Następnego dnia skórkę pomarańczowa posiekać, rodzynki sparzyć wrzątkiem a morele pokroić na kawałki.
      Do wyrośniętego ciasta dodać mąkę i całość wymieszać po czym wrzucić jeszcze bakalie.
      Przełożyć ciasto do brytfanny wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą.
      Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 50 minut.
      W między czasie cukier puder ucierać dolewając stopniowo sok z cytryny aż stanie się biała.
      Lukrem polać ciasto po ostygnięciu.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *