Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pizza z pomidorami i mozzarellą

Składniki na ciasto:

 

  • 15 g świeżych drożdży lub 1 torebka suszonych drożdży (7g)
  • 150 ml ciepłej wody
  • 300 g mąki
  • 1 łyżeczka soli

 

 

Nadzienie:

  • 250 g pomidorów
  • 250 g mozzarelli
  • sól
  • 1 łyżka startego parmezanu
  • 3 łyżki oliwy
  • 9 listków bazylii

     

    Przygotowanie ciasta:
    Drożdże zalać połową ciepłej wody, dokładnie wmieszać i odstawić na 10 minut do wyrośnięcia.
    Następnie mąkę wymieszać z solą i dodać do niej drożdże oraz resztę wody.
    Całość dokładnie wyrobić aby powstało gładkie, elastyczne ciasto z którego uformować kulę.
    Kulę tą rozwałkować na cienki placek, który przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia.
    Wyrośnięte ciasto ponownie wyrabiać ok. 1 minuty.
    Z ciasta znów uformować  kulę, którą rozpłaszczyć formując koło rozciągając ciasto na grubość nas satysfakcjonującą.
    Zlepić brzegi aby nadzienie nam nie wyciekło.
    Ułożyć ciasto na okrągłej blasze posmarowanej tłuszczem i odstawić ciasto na 10 minut aby trochę odpoczęło.

  • W między czasie pomidory obrać ze skórki i rozdrobnić, ułożyć je na cieście.
    Na pomidorach ułożyć plastry mozzarelli.
    Oprószyć całość solą i posypać parmezanem.
    Skropić jeszcze oliwą i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 230 stopni na 15-20 minut.
    Przed podaniem posypać posiekaną bazylią

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *