Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pischinger z gorzką czekoladą

Składniki:

  • 6 wafli
  • 100 g gorzkiej czekolady
  • 150 g masła
  • 100 g cukru
  • 2 żółtka
  • 100 g orzechów laskowych
  • 100 g czekolady
  • 50 g masła

Sposób wykonania:
Masło utrzeć na puszystą masę, wówczas dodać żółtka utarte z cukrem, posiekane orzechy oraz startą czekoladę.
Całość dokładnie wymieszać.
Powstałą masą posmarować wafle i ułożyć jeden na drugim.
Wstawić do lodówki.
W między czasie czekoladę połamać na mniejsze kawałki, które skropi wodą i wrzucić masło.
Trzymać nad parą i ucierać aby powstała gładka masa.
Powstałą masę rozsmarować na tarcie.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *