Składniki:
- 40 dag. makaronu kokardki
- 1 cebula
- ostra papryczka
- strąk papryki
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- puszka pomidorów bez skórki
- sól, pieprz
- natka pietruszki
Sposób przyrządzenia:
Makaron ugotować al dente w lekko osolonym wrzątku, odcedzić. Cebulę posiekać i zeszklić na oliwie. Dodać posiekaną ostrą papryczkę i pokrojoną w kostkę paprykę. Całość przesmażyć, mieszając. Dodać pomidory z puszki i dusić na małym ogniu , aż powstanie gęsty sos. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Do sosu dodać ugotowany makaron, całość dokładnie wymieszać i rozłożyć na talerze. Przed podaniem posypać natką pietruszki.
Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta. Marzena Gad