Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pikantne kokardki

Składniki:

  • 40 dag. makaronu kokardki
  • 1 cebula
  • ostra papryczka
  • strąk papryki
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • puszka pomidorów bez skórki
  • sól, pieprz
  • natka pietruszki


Sposób przyrządzenia:

Makaron ugotować al dente w lekko osolonym wrzątku, odcedzić. Cebulę posiekać i zeszklić na oliwie. Dodać posiekaną ostrą papryczkę i pokrojoną w kostkę paprykę.  Całość przesmażyć, mieszając. Dodać pomidory z puszki i dusić na małym ogniu , aż powstanie gęsty sos. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.  Do sosu dodać ugotowany makaron, całość dokładnie wymieszać i rozłożyć na talerze. Przed podaniem posypać natką pietruszki.
Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta. Marzena Gad

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *