Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Piersi z kurczaka w migdałach skropione sherry

 

Składniki:

  •  2 piersi kurczaka
  •  10 dag migdałowych płatków
  •  2 jajka
  •  6 dag masła
  •  3 łyżki sherry
  •  sól
  •  biały pieprz

Sposób wykonania:

  1. Piersi przekroić na mniejsze kawałki, które lekko zbić tłuczkiem.
    Wówczas oprószyć je solą oraz pieprzem.
    Następnie obtoczyć je w roztrzepanym jajku a potem w płatkach migdałowych.
    Smażyć na rozgrzanym tłuszczu, aż migdały się zarumienią.
    Gotowe piersi przełożyć na talerza a na patelnie w której się smażyły wlać jeszcze sherry.
    Wymieszać i powstałym sosem polać kurczaka.

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *