Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pierś z kurczaka w sosie z ryżem i rodzynkami

Składniki:

  • 1 filet z kurczaka
  • 2 łyżeczki curry
  • 2 łyżeczki miodu
  • 2 łyżeczki mielonej papryki
  • 3 łyżki oliwy
  • ½ szklanki rodzynek
  • sól, oregano suszone do smaku

    Sposób przyrządzenia:
    Mięso umyć, osuszyć. Rodzynki zalać wrzątkiem. Oliwę wymieszać z miodem, curry, papryką, oregano i solą. Marynatą wysmarować filet z kurczaka, na 30 minut odłożyć do lodówki. Tak przygotowane mięso upiec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni C. Ryż ugotować na sypko w dużej ilości osolonej wody, odcedzić, wymieszać z rodzynkami. Upieczony filet podawać z ryżem i ulubionymi dodatkami. Przed podaniem polać mięso powstałym podczas pieczenia sosem.

    Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Iwona Podgórna

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *