Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pierś z indyka w jogurtowej marynacie

Znakomite przepisy na potrawy z grilla tylko na pychotka.pl. Pierś z indyka w jogurtowej marynacie. Lista zakupów: pierś z indyka, czosnek, jogurt, sok z cytryny. 
 
 

Składniki:

  • 400 g piersi z indyka
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 ząbek czosnku 
  • sok z ½ cytryny
  • 1 łyżeczka czerwonej papryki
  • 1 łyżeczka tymianku
  • sól
  • pieprz
 

Sposób wykonania:

  1. Pierś z indyka osuszyć papierowym ręcznikiem i delikatnie rozbić dłońmi.
    Do miski przełożyć jogurt naturalny.
    Wrzucić do niego obrany czosnek przeciśnięty przez praskę.
    Dodać jeszcze sok z cytryny, tymianek i czerwoną paprykę.
    Całość wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Powstałą marynatą dokładnie natrzeć indyka.
    Odstawić na około 3 godziny.
    Po tym czasie kłaść mięso na rozgrzanym ruszcie.
    Grillować z obu stron na złoty kolor.
     

Liczba porcji: 5

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *