Znakomite przepisy na potrawy z grilla tylko na pychotka.pl. Pierś z indyka w jogurtowej marynacie. Lista zakupów: pierś z indyka, czosnek, jogurt, sok z cytryny.
Składniki:
- 400 g piersi z indyka
- 4 łyżki jogurtu naturalnego
- 1 ząbek czosnku
- sok z ½ cytryny
- 1 łyżeczka czerwonej papryki
- 1 łyżeczka tymianku
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
-
Pierś z indyka osuszyć papierowym ręcznikiem i delikatnie rozbić dłońmi.Do miski przełożyć jogurt naturalny.Wrzucić do niego obrany czosnek przeciśnięty przez praskę.Dodać jeszcze sok z cytryny, tymianek i czerwoną paprykę.Całość wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Powstałą marynatą dokładnie natrzeć indyka.Odstawić na około 3 godziny.Po tym czasie kłaść mięso na rozgrzanym ruszcie.Grillować z obu stron na złoty kolor.
Liczba porcji: 5