Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pierogi z płuckami

Składniki:
Nadzienie:

  • 70dkg gotowanych płucek
  • 5dkg czerstwej bułki
  • 5dkg cebuli
  • 3dkg tłuszczu
  • sól
  • pieprz

Ciasto:

  • 30-35 dkg mąki
  • 1 jajo
  • sól

Pozostałe:

  • masło lub margaryna do polania
  • 2 dkg tartej bułki

Sposób przyrządzenia:
Przyrządzić nadzienie: bułkę namoczyć w wodzie, odcisnąć. Cebulę obrać, pokrajać, zrumienić na tłuszczu. Ugotowane, pieczone lub duszone płucka i bułkę przepuścić przez maszynkę, dodać cebulę, sól, pieprz (starannie wymieszać).
Ciasto: Mąkę przesiać na stolnicę, wbić jaj, dodać sól, wodę, zagnieść wolne ciasto, starannie wyrobić. Podzielić na części, przykryć miseczką, aby ciasto nie obsychało. Każdą część wałkować dosyć cienko, wykrywać foremką  krążki o średnicy 5cm.
Na środek krążka nałożyć łyżeczką nadzienia, składać na pół, zlepiać dokładnie brzegi, uważając, aby nadzienie nie dostało się między brzegi (pierogi wówczas łatwo pękają i rozgotowują się). Zlepione pierogi układać na deseczce posypanej mąką lub na sicie, przykryć czystą serwetką, aby nie obsychały. Zagotować osoloną wodę w dużym rondlu. Na wrzącą wodę wkładać partiami pierogi. Gdy się zagotują i wypłyną, wybierać łyżką cedzakową na cedzak, przelać gorącą wodą, osączyć. Wyłożyć na półmisek, oblać topionym masłem zmieszanym ze zrumienioną tartą bułką. można również pokrasić zrumienioną słoniną.
Przepis nadesłany na konkurs  „ II Pirogowy konkurs  Pychotki ” Katarzyna Stankiewicz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *