Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pielmienie moskiewskie

Składniki
Ciasto:

  • 33 dkg mąki pszennej
  • 1 jajko
  • ½ szklanki wody
  • sól

Sposób przyrządzenia:
Na blacie kuchennym usypać stożek z mąki, wykonać w nim wgłębienie do którego dodajemy jajko, wodę i sól. Z tak przygotowanych składników wyrobić jednorodne, sprężyste ciasto. Odłożyć przykryte ściereczką na 20 minut. Dobrze wyrobione ciasto powinno być elastyczne, gładkie, dobrze napowietrzone (po przekrojeniu zobaczymy wgłębienia i dziurki wypełnione powietrzem). Pozostawiamy je na pół godziny przykrywając je miską lub lnianą ściereczką, a następnie, dzielimy je na dwie porcje i wałkujemy na grubość 2 mm.

Farsz:

  • 15 dkg wołowiny bez kości
  • 15 dkg wieprzowiny lub baraniny bez kości
  • 1 cebula
  • sól, pieprz, cukier do smaku

Sposób przyrządzenia:
Mięso i cebulę dwukrotnie zmielić w maszynce do mięsa. Dodać przyprawy, dokładnie wyrobić.

Z ciasta rozwałkowanego na grubość 1 do 2 mm wykrawamy  okrągłe placuszki, na środek nakładamy farsz, przykrywamy drugim i dokładnie zlepiamy brzegi, wrzucamy pielmienie do gotującej, posolonej wody, po wypłynięciu gotujemy jeszcze 8 minut i wyjmujemy łyżką cedzakową. Podajemy z roztopionym masłem sosami itp.
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *