Tradycyjne przepisy na ryby. Będziesz zaskoczony jakie pyszne. Pieczony łosoś Marka. Do wykonania tego przepisu potrzebujesz: filetu z łososia, cytryny, masła i lubczyku.
Składniki:
- ½ kg filetu z łososia
- kilka plastrów cytryny
- ½ cebuli
- 2 łyżki masła
- lubczyk
- pietruszka suszona
- oliwa z oliwek
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
-
Łososia dokładnie oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku.Natrzeć oliwą z oliwek, lubczykiem i suszoną pietruszką.Oprószyć jeszcze solą oraz pieprzem.Ułożyć go na folii do pieczenia.Następnie obraną cebulę pokroić w krążki i położyć na łososiu.Ułożyć jeszcze na nim plasterki cebuli i folię szczelnie zawinąć.Tak przygotowanego łososia wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i piec około 15-20 minut.
Liczba porcji: 3