Kolejna propozycja na znakomity makaron. Będziesz zaskoczony jaki dobry. Makaron ze szpinakiem Korneli. Lista zakupów: makaron, szpinak, ser feta i śmietana.
Składniki:
- 400 g dowolnego makaronu
- 500 g świeżego szpinaku
- 100 g słodkiej śmietany 30- 36%
- 120 g sera feta
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka masła
- pieprz
Sposób wykonania:
-
Makaron ugotować według opisu na opakowaniu.W między czasie przebrany szpinak wrzucić na patelnie z rozgrzanym masłem.Dodać obrany czosnek przeciśnięty przez praskę i razem przesmażyć.Wówczas wrzucić rozrobiony ser feta oraz wlać śmietanę.Mieszając trzymać chwilę na ogniu do połączenia się składników.Na koniec doprawić do smaku pieprzem.Gotowy makaron odcedzić i wrzucić do szpinaku.Całość delikatnie przemieszać.
Liczba porcji: 4