Jesteś miłośnikiem ryb? Ten przepis na pewno Cię zaciekawi. Pieczone aromatyczne dzwonka z łososia. Do przyrządzenia tego przepisu potrzebujesz: dzwonek z łososia, soku z cytryny, imbiru i oliwy z oliwek.
Składniki:
- dzwonka łososia
- 1 łyżka soku z cytryny
- 2 łyżki świeżo startego korzenia imbiru
- 2 łyżki drobno posiekanego rozmrynu
- oliwa z oliwek
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
-
Do miseczki przelać kilka łyżek oliwy z oliwek.Dodać do niego sok z cytryny i dokładnie wymieszać.Następnie dodać starty imbir oraz posiekany rozmaryn.Całość wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Powstałą marynatą dokładnie natrzeć dzwonka z łososia.Odstawić je na 30 minut.Po tym czasie zawinąć rybę w folię aluminiową.Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 40 minut.
Liczba porcji: 4