Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pieczona jagnięcina z makaronem

Składniki:

  • 750 g udźca jagnięcego
  • ½ cytryny
  • 1 łyżka posiekanego oregano
  • 4 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz
  • 800 g pomidorów z puszki z zalewą
  • szczypta cukru
  • 1 liść laurowy
  • 2 łyżki oliwy
  • 250 g ryżowego makaronu orzo

Sposób wykonania:
Mięso rozbić lekko tłuczkiem po czym na środku rozłożyć  plasterki cytryny, posypać połową oregano, solą, pieprzem oraz 2 ząbkami posiekanego czosnku.
Następnie mięso zrolować i obwiązać sznurkiem aby się nie rozpadło.
Wierzch mięsa ponacinać i w powstałe otwory włożyć czosnek pokrojony w plasterki.
Przełożyć mięso do brytfanny wlać pomidory z zalewą i dolać 150 ml zimnej wody.
Dodać jeszcze oregano, liść laurowy oraz cukier.
Skropić mięso oliwą z oliwek i oprószyć solą oraz pieprzem.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec 25 minut na każde pół kilograma mięsa, doliczając jeszcze 25 minut.
Na 15 minut przed końcem pieczenia wlać jeszcze do brytfanny 150 ml wrzącej wody oraz wrzucić makaron.
Przed podaniem pokroić mięso w plastry.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *