Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pesto z bazylii Olgi

Mamy dla Was przepis na aromatyczne pesto z bazylii. Aby go wykonać będziesz potrzebować: bazylii, oliwy z oliwek, czosnku i parmezanu.   
 

Składniki:

  • 4 szkl świeżych liści bazylii
  • 1/3 szkl orzechów piniowych 
  • 3 ząbki czosnku
  • ½  szkl oliwy z oliwek 
  • ½  szkl startego parmezanu
  • sól
  • pieprz
 

Sposób wykonania:

  1. Pesto najlepiej przygotowywać w moździerzu.
    Jeśli go jednak nie posiadamy można użyć do tego blendera.
    Opłukane listki bazylii wrzucić do moździerza.
    Dodać do nich obrane ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę.
    Wrzucić jeszcze orzeszki piniowe po czym polać całość oliwą z oliwek.
    Dodać jeszcze sól i pieprz do smaku.
    W trakcie ucierania gdy składniki zaczną się łączyć dodawać stopniowo starty parmezan.
    Ucierać tak długo, aż powstanie gładkie, jednolite pesto.
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *