Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Penne pomidorowe z groszkiem

Składniki:

  • 400 g makaronu penne
  • 300 g mrożonego groszku
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 30 g koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżka ketchupu
  • 1 ząbek czosnku
  • 1-2 łyżki kaparów
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • cukier
  • 1 czerwona papryczka chili
  • 80 g czarnych oliwek
  • 40 g parmezanu
  • sól

    Sposób wykonania:
    Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.
    Na 2 minuty przed końcem gotowania dorzucić do niego mrożony groszek.
    W między czasie koncentrat pomidorowy wymieszać z ketchupem, posiekanym czosnkiem, kaparami i oliwą z oliwek.
    Doprawić do smaku solą oraz cukrem.
    Na koniec dodać jeszcze posiekane chili.
    Miękki makaron i groszek odcedzić po czym wymieszać go z pesto.
    Przed podaniem  posypać startym serem oraz posiekaną natką pietruszki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *