Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Penne po śródziemnomorsku

Składniki:

  • 1 opakowanie makaronu penne
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 1 mały słoik marynowanej czerwonej papryki
  • 1 opakowanie fety
  • 1 mały słoik zielonych oliwek
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/2 łyżeczki bazylii
  • oliwa z oliwek
  • pieprz
  • sól

    Przygotowanie:
    Makaron ugotować al dente. Cebulę, paprykę pokroić i podsmażyć na oliwie. Następnie dodać tuńczyka i czosnek. Fetę pokroić w kostkę , wrzucić z oliwkami do garnka  i chwilę podgrzać. Dodać ugotowany makaron i wymieszać. Przyprawić pieprzem, solą, posypać bazylią i podawać.

    Przepis nadesłano na Konkurs Kuchnie Świata przez Marzene

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *