Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pasztet z selera

To na pewno się wydaje dziwne ale ja też na początku byłam zaskoczona. Po upieczeniu jest rewelacyjny a w domu pachnie grzybami a nie selerem 🙂

Składniki:
• seler świeży 2 sztuki duże
• cebula 2 sztuki
• margaryna 1 kostka
• woda 1 szklanka
• bulion gryzbowy 2 kostki
• jajka 4 sztuki
• bułka tarta 1 szklanka
• sól i pieprz do smaku

Sposób wykonania:

  1. Margarynę,cukier, kakao, wodę rozpuszczamy w garnku na ogniu – musi powstać jednolita masa.Odlewamy pól szklanki do polania murzynka.  Do reszty dodajemy mąkę, proszek, żółtka i ubitą pianę z białek.
    Wylewamy na blaszkę z papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika na około godzinę do temp. 190’C.
    Po ostudzeniu polewamy odłożoną polewą.
    Przepis nadesłany na konkurs "Muza Ramsaye" przez Ewelosa

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *