Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pasta z awokado z czosnkiem

 

Składniki:

 

  • 2 ząbki czosnku
  • ¼ szkl posiekanej czerwonej cebuli
  • 1 papryczka jalaeno
  • 4 owoce awokado
  • 2 łyżki soku z limonki
  • ½ łyżeczki soli
  • pieprz
  • ½ szkl posiekanej kolendry

Sposób wykonania:
Do moździerza wrzucić posiekane ząbki czosnku, posiekaną papryczkę jalapeno oraz posiekaną cebulę.
Całość dokładnie rozetrzeć, wówczas dodać obrane ze skórki i pokrojone na mniejsze kawałki awokado i nadal ucierać.
W trakcie ucierania dodawać jeszcze sok z limonki, kolendrę oraz sól i pieprz do smaku.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *