Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pasta serowo-morelowa

Składniki:

  • 2 morele
  • 250 g tłustego twarożku
  • 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki
  • 2 łyżeczki curry
  • ½ szkl. śmietany
  • kieliszek porto
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki białego pieprzu

    Sposób wykonania:
    1 morele sparzyć wrzątkiem po czym obrać je ze skórki.
    Następnie pokroić je na mniejsze kawałki i dodać do nich, śmietanę, wino, paprykę, curry oraz ser.
    Całość dokładnie zmiksować aż powstanie gładka konsystencja.
    Doprawić do smaku solą ora pieprzem.
    Na koniec drugą morele pokroić i dodać do pasty.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *