Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pasta orzechowa z ziarnami słonecznika Julii

Składniki:

  • garść orzechów ziemnych
  • garść orzechów włoskich
  • garść ziaren słonecznika
  • ½ szkl oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka pikantnej pasty z limonek
  • 1 łyżeczka miodu
  • 1 ząbek czosnku
  • garść zielonych oliwek
  • ½ łyżeczki do kawy sambalu
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • kilka listków bazylii

Sposób wykonania:
Orzechy oraz ziarna słonecznika podgrzać na suchej patelni aby lekko się zarumieniły.
Następnie przełożyć orzechy i pestki do miski.
Dodać do nich oliwę z oliwek, pastę z limonki, miód, czosnek, oliwki, sambal, sos sojowy oraz bazylię.
Całość dokładnie zmiksować do uzyskania gładkiej jednolitej pasty.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *