Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pesto Damiana

 

Składniki:

 

  • kilkanaście listków bazylii
  • gałązka rozmarynu
  • ½ szkl oliwy
  • 15 czarnych oliwek
  • 4 łyżki ziaren słonecznika
  • ½ szkl sera gorgonzola
  • 2 ziarenka kardamonu
  • 1 ząbek czosnku
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:
Do miseczki wrzucić listki bazylii oraz gałkę rozmarynu.
Dodać oliwę, oliwki, ziarna słonecznika, ser gorgonzolę, kardamon oraz czosnek.
Całość delikatnie zmiksować, tak aby składniki się połączyły ale żeby były czuć większe kawałeczki składników.
Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *