Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Parówki w cieście

Składniki:

    • 20 dkg mąki
    •  4 jajka
    • 2 szklanki mleka
    • olej do smażenia
    • 1 parówka na każdy naleśnik
    • szczypta soli
    • mrożony szpinak


    Sposób przyrządzenia:

    Szpinak ugotować w małej ilości wody, ostudzić. Żółtka oddzielić od białek, zmieszać z mąka , szczyptą soli i mleka, dokładnie wymieszać, odstawić na pół godziny. Z białek ubić sztywną pianę, domieszać do ciasta, patelnię rozgrzać, natłuścić i upiec naleśniki. Każdy posmarować szpinakiem, ułożyć na nim parówkę, bez osłonki , zwinąć w rulonik, usmażyć. Podawać z sałatą lub ulubioną surówką.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *