Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Panna Cotta al bosco

Składniki:

  • • 6 listków żelatyny
  • • 20 ml rumu
  • • opakowanie cukru waniliowego
  • 1/2 szklanki mleka
  • 2 szklanki kremówki
  • 2 łyżki cukru
  • kawałek cynamonu
  • składniki na owoce w syropie
  • 1/2 szklanki cukru
  • 40 ml soku pomarańczowego

 

 

Wykonanie:

Żelatynę namoczyć w małej ilości zimnej wody. Zgotować kremówkę z dodatkiem mleka, cukru, cukru waniliowego i cynamonu. Dodać rozpuszczoną żelatynę, wymieszać i ostudzić. Wlać rum, dokładnie wymieszać i przelać przez sito. Mieszankę przełożyć do foremek wypłukanych zimną wodą i pozostawić na noc. Podgrzać w garnku sok pomarańczowy z cukrem, aż cukier się rozpuści. Owoce przebrać, wymyć, polać syropem i ostudzić. Przed podaniem zanurzyć foremki w gorącej wodzie i wyjąć zawartość na talerzyki. Podawać udekorowaną listkami mięty.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *