Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Owocowe szaszłyki z czekoladą

Składniki:
• 200 białych winogron (bez pestek)
• 1 karambola
• 1 ananas
• 2 kiwi
• 1 pomarańcza
• 1 banan
• 10 dag gorzkiej czekolady
• 10 dag mlecznej czekolady
• 4 łyżki wiórków kokosowych

Wykonanie:
Winogrona i karambole opłukać i osuszyć.
Karambole pokroić w ukośne plastry.
Ananas obrać i pokroić w cząstki lub kostkę. Pozostałe owoce również obrać.
Kiwi i banan pokroić w plastry, pomarańcze wyfiletować. Czekolady posiekać, oddzielnie rozpuścić w gorącej kąpieli wodnej.
Na szpikulce do szaszłyków nabić owoce – po jednym gatunku lub mieszane (wtedy na przemian).
Szaszłyki owocowe w całości lub częściowo zanurzyć w roztopionych czekoladach, kilka owoców posypać wiórkami kokosowymi. Szaszłyki odłożyć, aby czekolada zastygła.
Owocowe szaszłyki podawać w szklanych pucharkach.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *