Składniki:
- 50 dkg filetów z łososia lub pangi
- 30 dkg odwłoków krewetek i inne skorupiak
- szklanka ugotowanego makaronu sojowego
- 5 liści kapusty pekińskiej
- 1 pęczek liści młodego szpinaku
- 2 marchewki
- 8 grzybów
- 6 białych części porów
- 6 szklanek bulionu z ryby
- 25 dkg tofu
Sos:
- 2 szklanki bulionu z ryby
- 1/2 szklanki sosu sojowego
- 1/2 szklanki białego wina
- cukier
Sposób przyrządzenia:
Filety z ryby pociąć na kawałki 4×5 cm. Marchewkę przekroić wzdłuż na ćwiartki, pory na ukośne kawałki, grzyby w pionowe plastry. Na liściach kapusty ułożyć osączone liście szpinaku i kawałki marchwi, zwinąć w ściereczkę, ścisnąć, rozwinąć, powstały rulon pokroić na kawałki o dł.