Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: pekińskiej

Panga z owocami morza w jarzynach

Składniki: 50 dkg  filetów z łososia lub pangi 30 dkg odwłoków krewetek i inne skorupiak szklanka ugotowanego makaronu sojowego 5 liści kapusty pekińskiej 1 pęczek liści młodego szpinaku 2 marchewki 8 grzybów 6 białych części porów 6 szklanek bulionu z ryby 25 dkg tofu Sos: 2 szklanki bulionu z ryby 1/2 szklanki sosu sojowego 1/2…

Surówka z kapusty pekińskiej

Składniki: główka kapusty pekińskiej puszka groszku zielonego puszka kukurydzy słoik ogórków konserwowych jedna papryka czerwona sól pieprz cukier oliwa z oliwek (może też być olej roślinny) czosnek (jeden ząbek) Sposób przyrządzenia: Kapustę myjemy pod zimną wodą i obieramy z pierwszej warstwy liści, następnie przekrajamy w pół i jeszcze na ćwiartki i kroimy bardzo drobno wzdłuż.…

Surówka z kapusty pekińskiej 2

Składniki: 1 duża główka kapusty pekińskiej 8 dag migdałów 15 dag suszonych śliwek bez pestek 4 mandarynki 3 jogurty naturalne cukier sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Kapustę opłukać, osączyć, pokroić wzdłuż na pół i pociąć na dwucentymetrowe paski Migdały sparzyć, obrać i posiekać. Śliwki umyć i pokroić w paski. Mandarynki obrać i podzielić na cząstki. Jogurt…

Surówka z kapusty pekińskiej 4

Składniki: 1 szt kapusty pekińskiej — mała 1 puszka kukurydzy 2 szt jabłka — duże 2 szt marchewek — duże majonez sól i pieprz ziołowy Sposób przyrządzenia: Kapustę poszatkować, jabłka i marchew zetrzeć na tarce, Kukurydzę odsączyć. Wymieszać wszystkie składniki z majonezem . Przyprawić do smaku solą i pieprzem ziołowym. Przepis została nadesłany na Drugą…