Poznaj sekret przepysznych, soczystych pałek z kurczaka. Aby wykonać ten przepis będziesz potrzebować: pałki z kurczaka, czosnek, musztardę, oliwę z oliwek i sok z cytryny.
Składniki:
- 1/2 kg pałek z kurczaka
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 3 ząbki czosnku
- 5 łyżek musztardy
- 4 łyżki soku z cytryny
- 2 łyżki ziół prowansalskich
- pieprz
- sól
Sposób wykonania:
-
Mięso dokładnie oczyścić.Następnie obrany czosnek przecisnąć przez praskę.Dodać do niej musztardę, sok z cytryny i oliwę z oliwek.Dokładnie wymieszać i dodać jeszcze zioła prowansalskie oraz sól i pieprz do smaku.Powstałą marynatą dokładnie natrzeć mięso.Wstawić do lodówki na kilka godzin.Im dłużej mięso się marynuje tym lepiej.Po tym czasie pałki razem z marynatą przełożyć do rękawa do pieczenia.Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 1 godziny.Jeśli chcemy, aby skórka była chrupiąca pod koniec pieczenia rozciąć ręka.
Liczba porcji: 4