Składniki:
- 1 kg żeberek
- 1,5 szkl piwa
- 1 łyżka majeranku
- 1 łyżeczka kminku
- kilka ziaren jałowca
- 2 cebule
- 3 ząbki czosnku
- sól
- pieprz

Sposób wykonania:
-
Żeberka dokładnie oczyścić i podzielić na mniejsze porcję.Następnie do miski wlać piwo.Dodać do niego kminek, majeranek i ziarenka jałowca.Braną cebulę i czosnek posiekać po czym wrzucić do piwa.Całość wymieszać i dodać jeszcze sól i pieprz do smaku.Do powstałej marynaty włożyć żeberka.Wstawić na całą noc do lodówki.Następnego dnia wyjąć mięso z lodówki.Przełożyć do naczynia żaroodpornego.Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 2 godzin.
Liczba porcji: 4