Smaczne dania z drobiu w Twoim domu na każdą okazję. Pałki z kurczaka Krzysztofa. Do wykonania przepisu potrzebujesz: pałek z kurczaka, miodu, ketchupu, musztardy i czosnku.
Składniki:
- 7 pałek z kurczaka
- 1 łyżka ostrego ketchupu
- 1 łyżka płynnego miodu naturalnego
- 1 łyżka musztardy
- 1 cebulka
- 1 łyżka oliwy
- 3 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka ostrej papryki chilii
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
-
Przed przystąpieniem do wykonania potrawy należy dokładnie oczyścić mięso.Osuszyć go na papierowym ręczniku.Następnie obraną cebulkę drobno posiekać i wrzucić do miski.Dodać do niej obrany czosnek przeciśnięty przez praskę lub drobno posiekany.Wlać płynny miód, ketchup i musztardę.Dodać jeszcze oliwę oraz ostrą paprykę.Całość dokładnie wymieszać.Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Do powstałej marynaty włożyć mięso.Wstawić do lodówki pod przykryciem na całą noc.Następnego dnia wyjąc mięso z lodówki i przełożyć do naczynia żaroodpornego.Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 1 godziny.
Liczba porcji: 5