Składniki:
- owoce świeże lub kandyzowane 20 dag
- czekolada gorzka 1 opakowanie/ tabliczka
- śmietana kremówka 1 szklanka
- cukier
- kakao
Sposób przyrządzenia:
Czekoladę należy rozpuścić w miseczce, w gorcej kąpieli wodnej lub w
rondelki na ogniu ciągle mieszając. Część z przygotowanych, czystych lub
odsączonych z zalewy owoców należy zanurzać w czekoladzie, po czym
pozostawić je do całkowitego zastygnięcia. Owoce należy ułożyć na
ozdobnym niewielkim talerzu, wszystko należy teraz zalać resztą
czekolady. Na przygotowanych w takie sposób owocach można ułożyć
niewielkie bezy lub biszkopty. Śmietanę należy ubić, dodając pod koniec
ubijania do smaku cukier, wyłożyć na owoce, posypać kakao.
Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos