Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Owoce morza w pomidorach z białym winem

Składniki:

  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • cebula
  • zielona papryka
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 szkl soku z małży
  • 1 szkl posiekanych pomidorów
  • ½ szkl wytrawnego białego wina
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • liść laurowy
  • sól
  • pieprz
  • 4 kraby
  • 24 mule
  • 12 krewetek
  • 45 dag dorsza

Sposób wykonania:
Na rozgrzanej oliwie przesmażyć posiekaną cebulę, zieloną paprykę oraz czosnek.
Następnie dodać sok z małży, pomidory, wino, natkę pietruszki oraz liść laurowy.
Całość wymieszać i doprowadzić do wrzenia.
Gotować na małym ogniu pod przykryciem około 30 minut.
Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Po tym czasie dodać jeszcze kraby, krewetki oraz dorsza pokrojonego w kostkę.
Ponownie zagotować i gotować ostanie 5-10 minut.
Na koniec wyjąc małe, które się nie otworzyły.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *