Składniki:
- 2 szt awokado
- 3 ząbki czosnku
- 3 średnie pomidory
- 1 papryczka chilii
- 1 żółta papryka
- 1 duża cebula
- ½ szklanki majonezu
- 2 łyżki śmietany 18%2 łyżeczki ostrej musztardy
- 1 ½ łyżki soku z cytryny
- sól, pieprz do smaku
Sposób przyrządzenia:
Majonez wymieszać z musztardą, doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny, odstawić do schłodzenia na kilka minut. Cebulę i czosnek obrać. Cebule i chili drobno posiekać. Czosnek przecisnąć przez praskę Paprykę umyć, osączyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w drobną kosteczkę. Pomidory sparzyć i obrać, pokroić w dużą kostkę. Awokado umyć, przekroić na pół i usunąć pestkę. Miąższ pokroić w kostkę. Pomidory, awokado, paprykę, cebulę i czosnek wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Polać sosem śmietanowym. Podawać z białym pieczywem.