Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ostra babka z wędzonym boczkiem

Składniki:

  • 25 dag wędzonego boczku
  • 3 dag drożdży
  • ½ łyżeczki cukru
  • ½ łyżeczki soli
  • 30 dag mąki
  • 1 jajko
  • 7 dag masła
  • 10 dag posiekanych orzechów laskowych
  • tłuszcz do formy

Sposób wykonania:
Pokrojony boczek w kostkę przesmażyć na rozgrzanej patelni.
Następnie 200 ml wody lekko podgrzać po czym dodać do niej cukier oraz pokruszone drożdże.
Dokładnie wymieszać i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Wówczas przelać rozczyn do mąki przesianej razem z solą.
Wbić jajko i dodać masło.
Całość dokładnie wyrobić na gładkie ciasto, dodając pod koniec dodać ¾ posiekanych orzechów oraz skwarki boczku.
Ciasto odstawić pod przykryciem w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
 Przełożyć ciasto do formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej orzechami i ponownie odstawić do wyrośnięcia.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i piec około 50 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *