Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Orzechowe ciasteczka języczkowe

Składniki:

  • ¾ kostki masła
  • 1 szkl. cukru pudru
  • 3 jajka
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/5 szkl. mąki
  • ¾ szkl. posiekanych orzechów włoskich
  • cukier puder
  • tłuszcz

    Sposób wykonania:
    Mało utrzeć razem z cukrem po czym nie przerywając ucierania dodawać stopniowo po jednym jajku potem mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia a na samym końcu orzechy.
    Całość dokładnie wymieszać.
    Z powstałego ciastka formować języczki, które układać na formie wysmarowanej tłuszczem.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i piec około 20 minut.
    Przed podaniem posypać cukrem pudrem.

     

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *